CTG scholing

CTG scholing; Foetale bewaking

"Van patronen naar Fysiologie" Edwin Chandraharan

Kies onderaan de pagina uw voorkeur: CTG 1e lijn of CTG klinisch

Vrouw&Zorg (Vrouwenzorg) organiseert jaarlijks vele CTG scholingsdagen die geheel in het teken staan van CTG-beoordeling en interpretatie van patronen naar fysiologie. 
De bijeenkomsten worden door de deelnemers zeer positief geëvalueerd. Reacties zijn: "praktijkgericht en verdiepend".
Tijdens deze scholing vormt de fysiologie van de foetus en de beinvloedende processen op de situatie van de foetus het uitgangspunt om de verschillende CTG patronen te kunnen verklaren.
Vrouwenzorg trainers hebben regelmatig contact met o.a. Edwin Chandraharan en Austin Ugwumadu, beide als ObGyn verbonden aan de Obsterie afdeling van het St.George's Hospital in Londen en actief binnen de FIGO. Zij staan beide aan de basis van de CTG beoordeling en interpretatie op basis van fysiologie naar patronen. Deze invalshoek wat betreft de CTG beoordeling en interpretatie vormt in Vrouwenzorg scholing het uitgangspunt.

Vrouwenzorg heeft als eerste (sinds 2015) deze visie toegepast in haar CTG lesprogramma en is momenteel het enige opleidingsbureau die het CTG onderwijs op deze wijze vorm en inhoud geeft.
Deze opzet wordt door deelnemers als zeer positief ervaren en geeft de handvatten en inzichten aan de zorgprofessional om CTG beoordeling en interpretatie te verbeteren.

Naast de reguliere CTG scholingsdag worden tevens herhalingsdagen georganiseerd. Deze Vrouwenzorg scholing is speciaal voor oud-deelnemers van onze CTG scholingsdagen. Indien deze scholing niet bij Vrouw&Zorg is gevolgd, kunt u met Vrouwenzorg contact opnemen of u voor de herhalingsscholing in aanmerking komt.

De CTG scholingsdag kan ook als incompanytraining worden gepland voor afdelingen verloskunde en/of VSV’s.

Accreditatie:
De Vrouw&Zorg CTG scholingsdag is KNOV geaccrediteerd voor 10 punten (inclusief voorbereidende oprdracht).
De herhalingsscholing is KNOV geaccrediteerd voor 6,5 punten (inclusief voorbereidende oprdracht).
De CTG scholing kan voor verpleegkundigen in het V&VN kwaliteitsregister worden opgenomen voor 7 punten en de herhalingsscholing voor 4,5 punten.

Voor deze Vrouw&Zorg - Vrouwenzorg CTG scholing is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus tijdige inschrijving wordt aanbevolen.

Indien u nog vragen heeft of informatie wenst over de scholing kunt u zowel telefonisch als per email contact met ons opnemen.
Email: info@vrouwenzorg.nl
Tel: 06 81 12 75 05

© 2012 - 2021 Vrouw&Zorg-VrouwenZorg | sitemap | rss