Zorg rondom infuus

Vrouwenzorg verzorgt sinds enkele tijd de training "Zorg rondom het infuus" voor kraamverzorgenden.

Waarom deze training?

Het beroep van kraamverzorgende is in ontwikkeling en de invulling van de verschillende beroepscompetenties ontwikkelt zich hierdoor ook.
De plaats waar je als kraamverzorgende werkt is niet alleen de thuissituatie maar ook het geboortehuis en de verloskunde afdeling in het ziekenhuis. In het ziekenhuis zien we dat kraamverzorgenden worden ingezet bij zwangeren, kraamvrouwen en ook barenden. Hierdoor kom je als kraamverzorgende in contact met andere diverse  praktijksituaties en zal je de verloskundige ook op andere manieren assisteren.

Een van de nieuwe vaardigheden waar je als kraamverzorgende de verloskundige mee kan assisteren is de zorg rondom het infuus.

Wat is zorg rondom het infuus?
Er kan zich een situatie voordoen dat de verloskundige een infuus wil inbrengen bij een client vanwege een fluxus (thuis, geboortehuis) of vanwege toediening van oxytocine via het infuus bij een inleiding (ziekenhuis). Als kraamverzorgende kan er dan een beroep op je gedaan worden om de verloskundige hierbij te assisteren. Ook kan het voorkomen dat een infuuscanule verwijdert kan worden nadat een kraamvrouw tijdelijk infuusvloeistof toegediend heeft gekregen. Je kunt ook in deze situatie dan als kraamverzorgende de verloskundige assisteren door deze canule te verwijderen.

De vaardigheden rondom het infuus zijn niet opgenomen in de opleiding, dus een aanvullende training is dan noodzakelijk. Vrouwenzorg heeft inmiddels al meerdere klinisch werkende kraamverzorgende naar tevredenheid getraind in deze vaardigheden.

Tijdens het trainingstraject doorloop je een theoretische voorbereiding en e-toets waarna je tijdens de praktijkbijeenkomst gaat  oefenen met de diverse vaardigheden. De praktijkbijeenkomst wordt afgesloten met een competentietoets.

Maximaal 5 deelnemers per groep. Het is mogelijk om 2 groepen op 1 dag in te plannen.

Interesse?
Informeer naar de mogelijkheden of kijk naar ingeplande data.

 

 

 • Zorg rondom infuus
  Zorg rondom infuus

  Zorg rondom infuus

  Scholingsopzet

  De scholing is een combinatie van e-learning en een trainingsbijeenkomst.
  Bij aanmelding voor deze scholing kies je een datum waarop je de trainingsbijeenkomst wilt volgen.
  Je ontvangt uiterlijk…

  € 85,00
© 2012 - 2024 Vrouw&Zorg-VrouwenZorg | sitemap | rss