Rouw en verlies

Kraamzorg 3+

Rouw en Verlies

Verlieskunde Theorie en Simulatietraining; "Zorg rondom Perinatale sterfte"

Details – Verloskunde kan situaties van uitersten met zich meebrengen. Sterfte rondom de geboorte is zo een situatie. Verlies speelt bij dit soort situaties een belangrijke rol. Verlies van bijvoorbeeld ‘het ouderschap’, ‘toekomst perspectief’, ‘vrouwzijn’. Ook kunnen verschillende gevoelens naar boven komen in de vorm van herbeleving rondom een volgende zwangerschap, bevalling e/o in het kraambed.

Als hulpverlener kun je in aanraking komen met deze situatie. Het is belangrijk om inzicht te hebben in de mechanismen rondom verlies om de zorg een gerichte invulling te kunnen geven. Naast de zorgverlening is het voor de hulpverlener ook

belangrijk om de eigen reactie en het omgaan met verliessituaties en schokkende gebeurtenissen inzichtelijk te krijgen. Op deze manier kan zij zelf ook situaties beter verwerken. Het bij een college herkennen van signalen van een onverwerkte schokkende situatie kan ook helpen om de collega

Duur: 4,5 uur
KCKZ 5 punten

Scholingsvorm: Interactieve verdiepingsscholing, casusbespreking en simulatie
 

Doel:

- Inzicht in theoretische achtergronden bij:

 • Reacties en verwerking bij verlies en schokkende gebeurtenissen
 • Communicatie en begeleiding bij verlies en schokkende situaties
  Do’s en dont’s in de zorg
 • Intercollegiale opvang

- Middels simulatietraining met een actrice inzicht verkrijgen in de reactie en omgang met een zorgvrager die een verliessituatie/schokkende gebeurtenis meemaakt of heeft meegemaakt.

- Inzicht krijgen in effecten van de toepassing van specifieke vaardigheden gericht op de communicatie in verliessituaties en bij schokkende gebeurtenissen.

 

 • 22 oktober 2020 (Amsterdam): Rouw en Verlies
  22 oktober 2020 (Amsterdam): Rouw en Verlies
  € 89,00
 • Data op aanvraag 2019: Zorg rondom perinatale sterfte en Verlies
  Data op aanvraag 2019: Zorg rondom perinatale sterfte en Verlies
© 2012 - 2020 Vrouw&Zorg-VrouwenZorg | sitemap | rss